Anasayfa » Et ve İnsan Sağlığı » Et ve Et Ürünlerinin Kirlenme Riskinin %90’nı Kesimden Sonra Oluşmaktadır

Et ve Et Ürünlerinin Kirlenme Riskinin %90’nı Kesimden Sonra Oluşmaktadır

Yapılan araştırmalar, et ve et ürünlerinden kaynaklanan sağlık problemlerinin %10’unun hayvanların taşıdıkları hastalıklardan kaynaklandığını, %90’ının ise kesim sonrası işlemler esnasındaki hijyen ve sağlık prosedürlerinin yeterince yerine getirilmeyişinden kaynaklandığını ortaya koymaktadır. Bunun anlamı etlerden kaynaklanan sağlık problemleri mezbaha ve sonrası işlemler esnasında şekillenmektedir. Bu tesislerde hijyen ve sağlık eğitimi almamış kişilerin sağlıklı üretimden sorumlu tutulması, ayrıca kontrolör olarak da aynı formasyondaki kişilerin görevli ve yetkili kılınması, bu tesislerde sağlıklı üretimin yapılması güvencesini ortadan kaldırmaktadır.

 

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.